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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Meio-Norte. Para informações adicionais entre em contato com cpamn.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Cerrados; Embrapa Meio-Norte; Embrapa Rondônia. |
Data corrente: |
28/01/1994 |
Data da última atualização: |
15/04/1997 |
Autoria: |
CAMPOS, I. S.; MEDEIROS, J. A. |
Título: |
Competicao de cultivares internacionais de arroz em Rio Branco-Acre. |
Ano de publicação: |
1979 |
Fonte/Imprenta: |
Rio Branco: EMBRAPA-UEPAE de Rio Branco, 1979. |
Páginas: |
12p |
Série: |
(EMBRAPA-UEPAE de Rio Branco. Comunicado Tecnico, 11). |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Esse trabalho experimental de introdução e estudo de comportamento de cultivares internacionais comparadas a testemunha local, teve como objetivo indicar aquelas com alto potencial de produção, características agronômicas favoráveis e boa adaptação às condições ecológicas do Estado do Acre. |
Palavras-Chave: |
Acre; Arroz-Cultivares-Competição; Brasil; Competição; Competicao d variedade; Cultivar; Internacional; Rio Branco; Variedade internacional. |
Thesagro: |
Arroz; Competição de Variedade; Oryza Sativa; Seleção; Semente; Variedade. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01192nam a2200325 a 4500 001 1560665 005 1997-04-15 008 1979 bl uuuu u0uu1 u #d 100 1 $aCAMPOS, I. S. 245 $aCompeticao de cultivares internacionais de arroz em Rio Branco-Acre. 260 $aRio Branco: EMBRAPA-UEPAE de Rio Branco$c1979 300 $a12p 490 $a(EMBRAPA-UEPAE de Rio Branco. Comunicado Tecnico, 11). 520 $aEsse trabalho experimental de introdução e estudo de comportamento de cultivares internacionais comparadas a testemunha local, teve como objetivo indicar aquelas com alto potencial de produção, características agronômicas favoráveis e boa adaptação às condições ecológicas do Estado do Acre. 650 $aArroz 650 $aCompetição de Variedade 650 $aOryza Sativa 650 $aSeleção 650 $aSemente 650 $aVariedade 653 $aAcre 653 $aArroz-Cultivares-Competição 653 $aBrasil 653 $aCompetição 653 $aCompeticao d variedade 653 $aCultivar 653 $aInternacional 653 $aRio Branco 653 $aVariedade internacional 700 1 $aMEDEIROS, J. A.
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Registro original: |
Embrapa Cerrados (CPAC) |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Arroz e Feijão. |
Data corrente: |
31/03/2008 |
Data da última atualização: |
02/06/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
FAGERIA, N. K.; BARBOSA FILHO, M. P. |
Afiliação: |
NAND KUMAR FAGERIA, CNPAF; MOREL PEREIRA BARBOSA FILHO, CNPAF. |
Título: |
Influence of pH on productivity, nutrient use efficiency by dry bean, and soil phosphorus availability in a no-tillage system. |
Ano de publicação: |
2008 |
Fonte/Imprenta: |
Communications in Soil Science and Plant Analysis, v. 39, n. 7/8, p. 1016-1025, Apr. 2008. |
DOI: |
https://doi.org/10.1080/00103620801925422 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Low pH is one of the most yield-limiting factors for crop production in Cerrado soils. The objective of this study was to determine influence of soil pH on grain yield and its components, and use of nutrients by dry bean in a no-tillage system in an Oxisol (Typic Haplorthox) of the Cerrado region of Brazil. Five field experiments were conducted for three consecutive years. The pH levels were low (5.3), medium (6.4), and high (6.8), created by applying lime at the rates of 0, 12, and 24 Mg ha21. Grain yield and its components were significantly influenced by soil pH. Adequate pH for grain yield and its components was 6.4. Maximum variation in grain yield was measured by shoot dry weight, and minimum variation was due to 100-grain weight. Nutrient utilization efficiency was in the order of magnesium (Mg) . phosphorus (P) . calcium (Ca) . potassium (K) . nitrogen (N) . copper (Cu) . manganese (Mn) . zinc (Zn) . iron (Fe). Soil extractable P increased linearly with increasing pH in the range of 5.3 to 7.3. These results show that adequate soil pH is an important soil acidity index in improving bean yield in Brazilian Oxisols. |
Palavras-Chave: |
Mehlich; P. |
Thesagro: |
Feijão; Fósforo; Nutriente; Oxisol; Phaseolus Vulgaris; Plantio Direto; Solo. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
Marc: |
LEADER 01930naa a2200253 a 4500 001 1216522 005 2022-06-02 008 2008 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1080/00103620801925422$2DOI 100 1 $aFAGERIA, N. K. 245 $aInfluence of pH on productivity, nutrient use efficiency by dry bean, and soil phosphorus availability in a no-tillage system.$h[electronic resource] 260 $c2008 520 $aLow pH is one of the most yield-limiting factors for crop production in Cerrado soils. The objective of this study was to determine influence of soil pH on grain yield and its components, and use of nutrients by dry bean in a no-tillage system in an Oxisol (Typic Haplorthox) of the Cerrado region of Brazil. Five field experiments were conducted for three consecutive years. The pH levels were low (5.3), medium (6.4), and high (6.8), created by applying lime at the rates of 0, 12, and 24 Mg ha21. Grain yield and its components were significantly influenced by soil pH. Adequate pH for grain yield and its components was 6.4. Maximum variation in grain yield was measured by shoot dry weight, and minimum variation was due to 100-grain weight. Nutrient utilization efficiency was in the order of magnesium (Mg) . phosphorus (P) . calcium (Ca) . potassium (K) . nitrogen (N) . copper (Cu) . manganese (Mn) . zinc (Zn) . iron (Fe). Soil extractable P increased linearly with increasing pH in the range of 5.3 to 7.3. These results show that adequate soil pH is an important soil acidity index in improving bean yield in Brazilian Oxisols. 650 $aFeijão 650 $aFósforo 650 $aNutriente 650 $aOxisol 650 $aPhaseolus Vulgaris 650 $aPlantio Direto 650 $aSolo 653 $aMehlich 653 $aP 700 1 $aBARBOSA FILHO, M. P. 773 $tCommunications in Soil Science and Plant Analysis$gv. 39, n. 7/8, p. 1016-1025, Apr. 2008.
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Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF) |
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